perjantai 21. joulukuuta 2012

"Kotona" taas

Vihdoinkin "kotona" taas ja paiva on ollut aivan mahtava illan pienesta sateesta huolimatta. Sydnin lentokentalla aurinko pilkahti esiin aivan pieneksi hetkeksi, kun kavelin lentokoneeseen, joka vei minut Port Macquarieen. Sita ilon maaraa ei voi sanoin kuvata. Miten voikaan olla niin taivaallista ja kummallista tuntea auringon valon lammittavan! No siina ei ihan viela rusketusta ehtinyt ottaa minuutissa, mutta sentaan sain nauttia hetken auringosta, vaikka loppu paiva olikin pilvinen. Lentokoneessa jalkaani osui pieni auringonsade ikkunasta ja lammittelin siina kattani kaiken mahdollisen ajan. Jaa etta jotenkin puute auringosta vai?
Sydniin saavuttuani yovyin yon hotellissa, silla seuraavana aamuna lahtikin sitten ylla mainittu lento Port Macquarieen. Sydnissa matkalla hotelliin kavelin hotellin viereisen puiston lapi ruokkimassa hieman opossumeja vaikka loysinkin niita vain kolme. Yhdella, jota ruokin, oli pieni poikanenkin mahassaan pussissa ja pystyin nakemaan vain sen pienen kippuraisen mustan hannan :D Ulkona oli tuolloin klo 22.00 noin 21 astetta lamminta ja oli aivan uskomatonta pystya kavelemaan ulkona toppi paalla tuntematta yhtaan kylmaa! Myos ihana ilmankosteus oli kasin kosketeltavissa ja pystyin oikein tuntemaan kuinka iho nautti tuosta kosteudesta Suomen kuivan talven jalkeen.

John haki minut Portin lentokentalta ja ennen hanen kotiinsa menoa kavimme kaupassa ostamassa mangoja! Muistelin kuinka olin juuri ennen tanne lahtoani kotona syonyt aidin kanssa ostamaamme "suomalaista" mangoa ja olikin osunut kohdalle harvinaisen hyva yksilo. Sanoinkin aidille, etta tuo mango oli erittain lahella Australialaisten mangojen makua. Ensimmaisen mangoni talla matkalla syotyani ajattelin, etta vaikka "suomalaiset" mangot olisivat kuinka hyvia tahansa, ne eivat ylla lahellekaan Autralialaisia mangoja... Kaupassa olin juuri kerannyt koriin pari aivan herkullista mangoa kunnes huomasin pahvilaatikot taynna mangoja! Siina oli muilla shoppailijoilla hymyssa pidattamista, kun mina kuljen ympari kauppaa laatikollinen mangoja sylissani levea hymy koko ajan kasvoilla.Pitaisi ainakin hetkeksi riittaa syomista 16 mangossa, mutta se tuskin tulee olemaan ongelma :D

Ilollani ei ollut loppua, kun mieleeni tulvahtivat muistot toinen toistensa jalkeen, milloin ne tulivat tutuista maisemista ja milloin pelkista tutuista tuoksuista. En ole ikina viela kokenut samanlaista valtavaa onnellisuuden tunnetta kuin siina kottin ajellessa tuttuja kujia pitkin, kun todella ymmartaa, etta on taas Australiassa (ja autossa istuessa parjaa ihanasti topilla ja pystyy tuntemaan ihollaan sen ihanan ilmankosteuden).


Huomista odotellessa, viela ei ole tiedossa mita se tuo tullessaan...

2 kommenttia:

  1. Tiefän tuon tunteen ja onnea että oot päässy sinne taas.. Pois täältä, minäkin oon nyt Suomessa värjötellyt n. kuukauden ja siinä on jo ihan liikaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks voi aina suunnata jonnekin lampimaan ;D kylla aina keinot loytyy...

      Poista