lauantai 29. joulukuuta 2012

Surffausta, aurinkoa ja tuoreita hedelmia!

Paivat sen kuin paranevat, kun aurinko paistaa paiva paivalta lampimammin, ja sehan ei minua haittaa ollenkaan. Auringossa lampomittari nayttaa parhaimmillaan jopa 44 astetta ja varjossakin lampotila voi yltaa jopa 34 asteeseen ja aurinko totta vie on tehokas, ehka hieman liiaksikin... Poltin yhtena pilvisena paivana olkapaani autossa liikenneruuhkassa istuessa 1,5 tuntia ja aurinko muka paistoi koko tuon ajan pilvien lapi minun toiseen olkapaahani enka tietenkaan ollut laittanut kyseisena paivana aurinkorasvaa, kun pilvista oli tosiaan luvattu koko paivaksi ja sitahan se olikin. No opinpahan ainakin, etta aurinkorasvaa tulee laittaa joka ihinen paiva huolimatta pilvisyydesta :D Mutta yksi palanut olkapaa ei minun menoani kuitenkaan hidasta...

Poikkesimme katsomaan kenguruita pari paivaa sitten yhdelle piknik-alueelle, silla sielta niita pystyy loytamaan aivan varmasti ja siellahan ne taas olivat tutussa paikassa mutustamassa ruohoa. Ne eivat tunnu piittaavan ymparilla retkeilevista ihmisista yhtaan, mutta valppaita ne silti ovat. Jos niita lahestyy samalla tuijottaen niita suoraan silmiin, ne katsovat sinua koko ajan silmat suurina ja korvat pystyssa, mutta katsomatta niihin ollenkaan, pystyy niiden ohi kavelemaan jopa parin metrin paasta. Maassa istuen niita rauhassa kuvaten ne eivat olleet huomaavinaankaan ja liikkuivat jopa lahemmaksi vain parin metrin paahan. Samalla rannalla olevat kalliot olivat yksinkertaisesti liian houkuttelevia ja niinpa siina ei voinut muuta kuin kiiveta katsomaan upeita nakoaloja.

Paasin taas eilen pitkasta aikaa pyydystamaan pienia katkarapuja siihen tarkoitetulla pumpulla ja iso saalis odottaa huomista kalastusreissua joelle. Paasin myos kalastamaan tanaan merelle ja sainkin kuin sainkin kaksi kalaa vaikkakin ne olivat liian pienia syotaviksi ja niinpa paastin ne takaisin mereen. Tulipahan huomattua, etta taidot eivat olleet ruostuneet vaikka niin luulinkin.

Taidot eivat myoskaan olleet ruostuneet surffauksen suhteen! Olin nimittain eilen vihdoinkin surffaamassa ja se oli jopa hauskempaa kuin muistinkaan. Kesalla opitut taidot eivat olleet unohtuneet ja niinpa paasin heti surffaamaan eika minun tarvinnut kuluttaa puolta tuntia tekniikan opettelemiseen. Ja heti ensimmaisen aallon kohdalla onnistuin nousemaan seisomaan, mutta tasapainon pitaminen olikin sitten asia erikseen :D Oli aivan mahtava fiilis, kun pystyi nappaamaan aallon aivan itse ilman surffiopettajien apua ja vielapa nousemaan seisomaan laudan paalle. Tietenkin monet kerrat tuli kaaduttua ja epaonnistuttua, mutta onneksi aalotja tuli aina seuraavia. Aallot olivatkin aivan valtavia, varmasti parimetrisia ja ison kaksimetrisen surffilaudan kanssa aaltojen yli paaseminen syvemmalle veteen olikin jo suuri haaste sinaansa. Isojen aaltojen ansiosta myos surffaus oli entista huikeampaa kun onnistui paasemaan kahden metrin korkeuteen ison aallon harjan paalle. Seuraavana paivana tiesikin sitten, etta edellisena paivana oli tehty jotakin hieman erilaista ja lihaksia rasittavaa. Ehka vensi viikolla sitten lihakset ovat taas surffauskunnossa ja paasen taas laudan paalle ja kokemaan uskomattoman onnistumisen tunteen pystyessa pitamaan tasapainon aallon kuljettaessa eteenpain.

2 kommenttia:

  1. Siellähän pitää varoo ettei törmäile kovasti muihin surffareihin.. ;) Kiva kun oot kirjotellu ja pidähän hauskaa työnohessä.. ? :o :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihan siella tosiaan tormailyitta selvinny :D mutta hauskaa joka tapauksessa oli ja oli aina mukava menna kysymaan apua hyvannakosilta surffiopettajilta ;D Juu hauskaa tulee kylla pidettya niin paljon vaan kun mahdollista :)

      Poista